Data Science

Pradeep Kumar MSc

Data scientist

In contact komen met Pradeep Kumar?

Mail of bel, we horen het graag.

Over Pradeep Kumar

Pradeep is data scientist bij Centerdata sinds oktober 2016.

Hij behaalde zijn master (MSc) in Electrical Engineering aan de Universiteit van Eindhoven. Zijn bachelor degree op het gebied van Electrical Engineering behaalde hij aan het Nationaal Instituut voor Technologie in Jamshedpur (India).

Voorafgaand aan het behalen van zijn master was Pradeep werkzaam als kennisengineer en projectleider bij diverse bedrijven, waaronder Tata Motors en Suzuki. Hij heeft ervaring op het gebied van informatiemanagement, toegepaste robotica, mens-machine interactie, programmeerbare logica en het werken met computationele controlesystemen binnen het vakgebied elektronica. Hij heeft ook deelgenomen aan internationale samenwerkingsverbanden voor de genoemde bedrijven.

Pradeep is gespecialiseerd in het toepassen van machine learning technieken en het implementeren van Bayesiaanse inferentietechnieken met pakketten zoals BayesPy en ForneyLab. Daarnaast heeft hij kennis en expertise op het gebied van signaalanalyse binnen domeinen als accelerometrie en biomedische en fysiologische dataverwerking.

Bij Centerdata maakt Pradeep deel uit van het data science team en werkt hij samen met onderzoekers bij het Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en het Data Science Center Tilburg (DSC/t) op het gebied van toegepaste machine learning en in het werken met big data systemen.

Arbeidsmarktonderzoek met topsectoren Centerdata
Wetenschappelijk rapport

Arbeidsmarktonderzoek met topsectoren Centerdata

AIhandleiding en stappenplan voor de casus bijstand van gemeente
Wetenschappelijk rapport

AIhandleiding en stappenplan voor de casus bijstand van gemeente