DataCTRL survey tool suite

Image

Grip op uw survey project

Vragenlijsten kunnen u helpen inzicht te krijgen in mensen. Hoeveel geld ze verdienen of uitgeven, wat er met hen en hun gemeenschap gebeurt, of wat ze denken. U kunt respondenten groeperen, trends bekijken en mensen vergelijken. U kunt groepen mensen met elkaar vergelijken en verschillende landen met elkaar vergelijken. Maar hoe vergelijkt u gegevens van mensen die verschillende talen spreken? Hoe maakt u vragenlijsten en verzamelt u gegevens van mensen in veel verschillende landen en hoe beheert u zo’n complex proces?

Centerdata’s DataCTRL survey tool suite helpt u om survey uitdagingen op te lossen.

Image

Ondersteuning voor de gehele Survey Data Life Cycle

DataCTRL is een verzameling softwaretools ontwikkeld door Centerdata, die elke stap van de Survey Data Life Cycle in uw (grote internationale) survey studie ondersteunt: ontwerpen en implementeren van vragenlijsten, vertalingsmanagement, survey codering, veldwerk management en monitoren, interviewer tools, dataverzameling en data disseminatie.

Het ontwikkelteam van Centerdata heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en innovatie. Ze zijn dan ook rechtstreeks betrokken bij verschillende grote Europese survey projecten.

Alle DataCTRL-tools zijn het resultaat van vele jaren ontwikkeling en veldwerk. Elke tool heeft dus een stevig fundament en is dan ook uitgebreid. We streven ernaar de sterke punten van een algemene programmatuur te combineren met maatwerk oplossingen voor de unieke onderdelen van uw vragenlijst.

DataCTRL biedt u een professioneel en geavanceerd survey ecosysteem.

Image

De toekomst is multi-mode

De pandemiejaren brachten veel veranderingen met zich mee in de samenleving en ook als het gaat om survey projecten. Mensen werken vaker vanuit huis, smartphones zijn een integraal onderdeel van het leven geworden en oude systemen veranderen snel of raken snel verouderd.

Waar face-to-face werk door velen nog steeds wordt beschouwd als de gouden standaard voor veldwerk, wordt het steeds moeilijker, zo niet onmogelijk, om op deze manier van veldwerk uit te voeren. Daarom groeien veel survey studies naar een multi-mode benadering waarbij nieuw en oud elkaar ontmoeten in de vorm van `Self-completion` vragenlijsten op internet en op papier.

DataCTRL-tools zijn klaar voor de uitdagingen van de toekomst en kunnen u helpen uw survey te laten groeien in deze post-pandemische wereld. Ons ervaren team gaat graag met u in gesprek om uw wensen te bespreken en te laten zien onze tools u kunnen helpen uw processen verder te ontwikkelen.

DataCTRL ondersteunt internationale multi-mode data verzameling

Image

DataCTRL als service

Het beheren van de Survey Life Cycle is een veeleisende, complexe taak die uw volledige aandacht vereist. Het opzetten van de IT-infrastructuur voor uw project, het implementeren van technische en beveiligingseisen, het schrijven van technische DPA’s en het plannen van onderhoud kan voor veel ongewenste extra werklast en overhead zorgen.

Om hierbij te helpen kunnen alle DataCTRL-tools worden gehost in de Azure-cloudomgeving van Centerdata*. Deze service wordt gehost op (en beperkt tot) het West-Europese Azure-cluster en omvat de installatie van de geselecteerde tool(s), volledige back-upregimes en de implementatie van strikte beveiligings- en gegevensbeschermingsmaatregelen.

DataCTRL biedt u een solide framewerk voor snelle en veilige gegevensverzameling.

*met uitzondering van CaseCTRL

Ons internationale survey werk

 

 

 

 

 

 

 

 

Centerdata’s DataCTRL tool suite

 

Ontwerp

  QuestionnaireCTRL

Ontwerp, programmeer en voer uw vragenlijsten uit. QuestionnaireCTRL helpt u, samen met andere DataCTRL-tools, van het maken van vragenlijsten tot het verzamelen van gegevens voor elke modus.

 

Creëer

  SurveyCTRL

Beheer uw samples en volg het veldwerk voor uw Self-completion survey. Bekijk de voortgang van de respondenten en gedetailleerde uitsplitsingsstatistieken, stuur herinneringen via (opt-out) e-mails en digitaliseer papieren vragenlijstgegevens.

 

  FieldworkCTRL

Houd toezicht op uw face-to-face veldwerk via geanonimiseerde case- en gebeurtenisinformatie van verbonden SampleCTRL’s die door meerdere veldwerkorganisaties worden gebruikt. FieldworkCTRL biedt projecties, gedetailleerde uitsplitsingen en actuele voortgangsrapportage.

 

Ontdek

  DataReleaseCTRL

Beheer uw datasets met gemak. Of u nu een onderzoeker of data-analist bent of gewoon gegevens met anderen wilt delen, DataReleaseCTRL biedt een eenvoudig te gebruiken interface waarmee u datasets efficiënt onder gebruikers kunt distribueren. U kunt informatie over uw datasets openbaar maken, zodat anderen uw gegevens gemakkelijker kunnen vinden en gebruiken.

 

 

 

 

  TranslationCTRL

Beheer het vertaalproces van uw meertalige vragenlijsten online in verschillende landen en teams. TranslationCTRL integreert het TRAPD-proces volledig en biedt flexibele tools voor het controleren van de vertalingskwaliteit en het im- en exporteren van vertalingen.

 

  SampleCTRL

Beheer uw samples en volg het veldwerk voor uw face-to-face survey. Met SampleCTRL kunt u cases aan interviewers toewijzen, hun prestaties en casevoortgang volgen met gedetailleerde uitsplitsingsstatistieken, geanonimiseerde gegevens synchroniseren met FieldworkCTRL en interviews en contactmomenten exporteren.                                                                              

  PanelCTRL

Beheer uw vragenlijsten en panelleden en houd toezicht op het veldwerk voor uw panelonderzoek. Met PanelCTRL kunt u de voortgang volgen met gedetailleerde uitsplitsingsstatistieken en ook beloningen beheren. Uw panelleden kunnen inloggen, vragenlijsten invullen en communiceren met panelmanagers, direct in het systeem of via e-mailintegratie. PanelCTRL is nauw geïntegreerd met QuestionnaireCTRL.

                                                                                                                                                          

  RepositoryCTRL

Beheer de datasets van uw studie in deze uitgebreide bibliotheektool waarmee u dataverbindingen en categorisaties kunt maken. RepositoryCTRL geeft toegang tot uw datasets aan onderzoekers die kunnen zoeken op basis van variabele namen, studie-eenheden en vele andere eigenschappen.

 

 

 

 

  ClassificationCTRL

Codeer interview antwoorden aan de hand van gestandaardiseerde classificaties binnen uw vragenlijst. ClassificationCTRL bevat uitgebreide datasets in verschillende domeinen, zoals functietitels, onderwijs, religieuze denominaties, talen, regio’s en meer.

 

  CaseCTRL

Geef uw veldwerkers de mogelijkheid om respondenten te beheren en interviews af te nemen voor face-to-face veldwerk. Met CaseCTRL kunnen interviewers de hen toegewezen cases beheren, interviews afnemen, contactmomenten en uitkomsten registreren, adresgegevens beheren en communiceren met sample managers.

Meer weten? Neem contact op.

Ontmoet het gehele team
Iggy van der Wielen BSc
Iggy van der Wielen BSc
Development manager
drs. Maurice Martens
drs. Maurice Martens
Senior wetenschappelijk programmeur
dr. Marika de Bruijne
dr. Marika de Bruijne
Senior survey onderzoeker