• Data Science
  We houden ons bezig met technieken en toepassingen
  voor big data. We gebruiken machine learning,
  data mining en visualisatie technieken. We creëren zo
  nieuwe inzichten en waarden uit verschillende soorten data.
  Wil je meer weten? Bekijk ons voorbeeld.
 • CentERdata, wetenschappelijk onderzoeksinstituut
  Onze expertise:
  innovatieve dataverzameling
  en software ontwikkeling, en toegepast
  sociaal-economisch beleidsonderzoek.
    Ontdek onze werkvelden  
 • Consumentenonderzoek
  Hoe nemen consumenten beslissingen?
  Ons consumentenonderzoek richt zich
  op vijf deelgebieden:

  1. Financieel en betalingsgedrag
  2. Duurzaam gedrag en gezondheid
  3. Internet- en mediagebruik
  4. Marketing en consumptie
  5. Kwetsbaarheid van consumenten

Vraag - data - kennis

CentERdata ondersteunt u in elke fase van het onderzoek: van methodeontwikkeling, software ontwikkeling en dataverzameling tot aan analyse, rapportage en disseminatie. Wij zijn onderzoekers met passie die gedreven en resultaatgericht meedenken over uw vragen.  

 

Data Science

Lees meer over het Data Science project waarin we Twitter data scoren op 'blijheid'.

vrijdag 15 januari 2021

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland is er in het LISS panel van CentERdata al voor verschillende studies data verzameld over de effecten van corona op de Nederlandse samenleving. Het Ministerie van VWS ontwikkelde de app CoronaMelder die in het najaar van 2020 werd gelanceerd. Het doel van de app is mensen die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die besmet is met het coronavirus te waarschuwen en adviseren. Het ministerie gaf Tilburg University (Dr. Nynke van der Laan) de opdracht om onderzoek te doen naar het gebruik van en de opvattingen over de CoronaMelder.

Actueel

maandag 11 januari 2021
Emotionele eenzaamheid onder volwassen Nederlanders is in de zomer van 2020 toegenomen ten opzichte van vóór de corona-uitbraak (van 18% naar 25%). Onder de groep die zich eenzaam ging voelen (13% van de Nederlanders), namen de angst- en depressieve symptomen toe van 18% in november 2019 naar 26% in juni 2020.
woensdag 16 december 2020
Nog nooit zag ik begin december al zoveel kerstbomen in de huiskamers verschijnen als dit jaar. Iedereen is duidelijk op zoek naar wat we in 2020 ontzettend hebben gemist: gezelligheid, samenzijn en het vieren van het leven. Tot begin maart leek er weinig aan de hand, maar op 9 maart kwam de regering met de eerste maatregelen en inwoners van Noord-Brabant werden opgeroepen zo veel als mogelijk vanuit thuis te werken. Zo ook bij CentERdata. We dachten toen dat het hooguit een week zou gaan duren. Inmiddels weten we wel beter.
woensdag 16 december 2020
Ook dit jaar verstuurt CentERdata geen kerstwensen per post. In plaats daarvan hebben we een bedrag aan de Voedselbank Tilburg gedoneerd.