CakeFest. Het klinkt bijna als een festival met cake, maar het is een online conferentie die onlangs plaatsvond over het CakePHP framework.

Wat houdt het CakePHP framework in? Hiermee ontwikkelen we bij Centerdata het merendeel van onze applicaties. Het biedt onze wetenschappelijk programmeurs als het ware een open source gereedschapskist, waarmee ze snel van start gaan en niet telkens het wiel opnieuw hoeven uitvinden. Ook geeft het houvast om met de PSR-standaarden (PHP Standard Recommendation) te werken.

De conferentie CakeFest was een mooie gelegenheid om (core) developers van het framework in actie te zien. Bestaande functionaliteit werd toegelicht en van toekomstige functionaliteit werd een tipje van de sluier gelicht.

Afgelopen jaar heeft Centerdata de migratie ingezet om van framework versie 2 naar versie 4 te gaan. Planmirror en SIWOV waren hierbij de pilotprojecten.

Onze bijdrage

Tijdens CakeFest presenteerde Paul Hendriks, wetenschappelijk programmeur bij Centerdata, over het hergebruiken van code en het intern distribueren van plugins. In onderstaande video kunt u zijn presentatie bekijken.

Alle andere onderwerpen die aan bod kwamen tijdens CakeFest zijn online te vinden.

IT & Development en Centerdata

Onze IT’ers en wetenschappelijk programmeurs ondersteunen al meer dan 15 jaar verschillende grote internationale survey-onderzoeken. We hebben software ontwikkeld om grootschalige onderzoeksprojecten te ondersteunen en hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van vragenlijsten en tooling.

Lees verder als u meer te weten wilt komen over onze expertises op het gebied van data-infrastructuur en software-ontwikkeling.