Drie keer per jaar verschijnt de E-data & Research, het blad over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Centerdata is één van de stakeholders en leverde ook deze keer redactionele bijdragen.

In het oktobernummer delen wij onze ervaring in het LISS panel met de spraaktechnologie Speech to Text. Wat zijn de voordelen en uitdagingen van audio-antwoorden in een online vragenlijst? Daarover schreef survey onderzoeker en LISS coördinator Joris Mulder een artikel.

Daarnaast staat er een kort bericht in over het 25-jarig jubileum van Centerdata. Wij vieren dit op 25 november a.s. en hebben een mooi programma samengesteld voor deze feestelijke dag.

Verder staan, zoals gebruikelijk, ook de nieuwe datasets in het LISS Data Archive vermeld in de nieuwste editie van de E-data & Research.

E-data & Research richt zich op onderzoekers, studenten, en iedereen die zich verder betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens. Het blad wordt mogelijk gemaakt door Centerdata, CLARIAH, DANS, KNAW Humanities Cluster, de Koninklijke BibliotheekODISSEI en het Rijksmuseum. Vanaf 2022 is ook het CBS stakeholder.

Meer informatie

Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen.