Dit jaar bestaat Centerdata 25 jaar. Deze mijlpaal willen we vieren op donderdag 25 november met partners, opdrachtgevers, collega-onderzoekers en oud-medewerkers. U bent van harte welkom! Centerdata’s jubileumdag vindt plaats in de Aula van Tilburg University.

Wat we gaan doen

Tijdens deze feestelijke dag komen boeiende onderwerpen aan bod op het gebied van mens en maatschappij. Het ochtendprogramma bestaat uit lezingen met diverse sprekers. ’s Middags zijn er interactieve workshops.

Het is mogelijk de gehele jubileumdag bij te wonen of alleen deel te nemen aan het ochtend- of middagprogramma of aan de borrel. U kunt uw keuze doorgeven op het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Programma

09.30 Opening, introductie door prof. dr. Wim van de Donk, rector magnificus Tilburg University en tevens voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University
09.45 Introductie door prof. dr. Marcel Das, directeur Centerdata
09.55 Lezing door prof. dr. ir. Arie Kapteyn, hoogleraar aan het USC Center for Economic and Social Research, Los Angeles, CA en directeur van Understanding America Study (UAS) én oprichter van Centerdata
10.20 Lezing door prof. dr. Marike Knoef, hoogleraar Empirische Micro-economie, Universiteit Leiden, bestuurder/ directielid Netspar, en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER)
‘Sparen in een vissenkom’
De samenleving vergrijst, de arbeidsmarkt is steeds flexibeler geworden en er zijn grote verschillen in gezondheid tussen mensen. Deze trends vragen om veranderingen in pensioenbeleid. Spaart u te veel of te weinig? Deze presentatie laat zien dat de panels van Centerdata onmisbaar zijn voor een goede financiële toekomst.
10.45 Pauze
11.05 Lezing door prof. dr. Marcel Zeelenberg, hoogleraar Psychologie aan Tilburg University en hoogleraar Marketing aan de Vrije Universiteit Amsterdam
‘Recente inzichten in de economische psychologie van hebzucht’
11.30 Lezing door prof. dr. Lonneke van de Poll, hoogleraar Kankerepidemiologie en overleving aan Tilburg University, en groepsleider bij het Nederlands Kanker Instituut (NKI) in Amsterdam
‘Kwaliteit van leven bij kankerpatiënten: Harde data over zachte uitkomsten’
Tilburg University, IKNL en Centerdata werken samen in het verzamelen, evalueren en duiden van kwaliteit van leven met data van duizenden kankerpatiënten, vanaf het moment van diagnose tot jaren daarna. Met verworven inzichten dragen we bij aan verbeteringen in zorg en ondersteuning voor deze patiënten.
11.55 Dubbelinterview met drs. Lian Smits, bestuurder bij Stichting Sterk Huis en Veilig Thuis Midden Brabant en dr. Patricia Prüfer, hoofd van de Data Science Unit van Centerdata
‘Smart Start, of hoe Data Science kan helpen om kinderen de beste kansen op een goede toekomst te bieden’
Een dialoog tussen praktijk en wetenschap.
12.20 Afsluiting ochtendprogramma
12.30 Lunch
13.15 Middagprogramma met workshops. In groepsverband aan de slag met maatschappelijke vraagstukken op het gebied van:
• Gezondheid
• Financieel gedrag
• Eenzaamheid
• Normen en waarden
• Politiek
Op het aanmeldformulier onderaan deze pagina kunt u aangeven welke onderwerpen uw belangstelling hebben.
15.15 Plenaire afsluiting
16.00 Borrel

Goed om te weten

  • Iedereen is welkom, maar het wordt op prijs gesteld als u zich vooraf aanmeldt (in verband met de catering). Het aanmeldformulier is hieronder te vinden.
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij Tilburg University.
  • Tijdens de Centerdata jubileumdag wordt er Nederlands gesproken.

Aanmelden voor Centerdata's jubileumdag

Bent u aanwezig op de jubileumdag van Centerdata?(Vereist)
Wilt u er de gehele dag bij zijn, dan kiest u: ochtendprogramma, middagprogramma en borrel. Bent u er alleen ’s morgens of ’s middags, dan bent u welkom om aan te schuiven bij de lunch om 12.30 uur.
Bent u bij het middagprogramma aanwezig? Geef dan aan welke onderwerpen uw belangstelling hebben.
Tijdens de workshops in de middag gaat u aan de slag met maatschappelijke vraagstukken, samen met andere gasten en met medewerkers van Centerdata.
Toestemming verwerking persoonsgegevens(Vereist)
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?