Panelbeheer

Josette Janssen

Panelbeheer - LISS panel & Centerpanel

In contact komen met Josette Janssen?

Mail of bel, wij horen het graag.

Over Josette Janssen

Josette werkt sinds 2000 bij de afdeling Panelbeheer en krijgt, indien nodig, hulp van student-assistenten.

Zij heeft contact met panelleden, stuurt de technische dienst aan, en is verantwoordelijk voor de helpdesk. Ze zorgt ook voor nieuws op de LISS panel website voor panelleden. Ze test vragenlijsten voor o.a. het Centerpanel en LISS panel en adviseert onderzoekers op het gebied van taalgebruik (B1, complexiteit, formulering, toelichting enz.), routing en lay-out. Ook vertaalt ze regelmatig Engelstalige vragenlijsten naar het Nederlands.

Daarnaast zorgt ze ervoor dat panelleden apparatuur (zoals weegschalen, bewegingsmeters en smartphones) ontvangen om mee te doen aan onderzoeken. Apparatuur wordt bijvoorbeeld ingezet voor het Tijdsbestedingsonderzoek (voor het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP)) of het Mobiliteitsonderzoek (voor de Universiteit Twente).

Sinds 2013 is het jaarlijkse veldwerk voor IPTO (Integrale PersoneelsTellingen Onderwijs) bij haar in goede handen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd voor het ministerie van OCW.  Alle vo-scholen in Nederland moeten informatie verstrekken over gegeven lessen. Josette zorgt ervoor dat alle scholen ook meedoen.

Voor golf 6 (2015) en golf 7 (2017) van het SHARE (Survey of Health, Ageing and Retirement in Europa) project was ze projectleider voor het (CAWI) veldwerk in Nederland.

Van 1988 tot medio 2000 werkte zij bij het CentER for Economic Research, voorheen bekend als het economisch onderzoeksinstituut van Tilburg University.

Experiment: Internet interviewing in the sixth wave of SHARE in the Netherlands
Hoofdstuk in boek 2017

Experiment: Internet interviewing in the sixth wave of SHARE in the Netherlands