IT & Development Managementteam

drs. Eric Balster

Hoofd afdeling IT & Development

In contact komen met Eric Balster?

Mail of bel, wij horen het graag.

Over Eric Balster

Eric werkt sinds mei 2009 bij Centerdata als hoofd van de afdeling IT & Softwareontwikkeling. Voordat hij bij Centerdata begon, werkte hij als dienstenmanager en projectmanager bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daar deed hij ervaring op met de techniek rond verschillende vormen van dataverzameling.

Daarvoor werkte hij tien jaar (van 1996 tot 2006) in verschillende functies bij het automatiseringsbedrijf van het Ministerie van Defensie. In die tijd deed hij veel ervaring op in de ICT, vooral op het gebied van Service Management en het leiden van complexe projecten en afdelingen. Eric studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met als specialisatie Management van Verandering.

Naast zijn dagelijkse verantwoordelijkheden met betrekking tot de afdeling en projecten voor klanten, is Eric ook coördinator van de Centerdata-bijdrage aan het Europese SHARE-project (Survey of Health Ageing and Retirement in Europe). Als ambtenaar belast met Informatiebeveiliging & Privacy, is hij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van ICT-infrastructuren en voor het verzamelen, verwerken, verspreiden en archiveren van onderzoeksgegevens binnen Centerdata.

Digitale Diamanten; Datamanagement voor onderzoeksprojecten gesubsidieerd door ZonMw
Wetenschappelijk rapport 2013

Digitale Diamanten; Datamanagement voor onderzoeksprojecten gesubsidieerd door ZonMw

Software innovation in SHARE Wave Four
Hoofdstuk in boek 2013

Software innovation in SHARE Wave Four

Vruchtbare ontmoeting statistiek en linked data
Artikel in tijdschrift 2010

Vruchtbare ontmoeting statistiek en linked data