De energietransitie heeft een grote impact op de arbeidsmarkt; oude banen verdwijnen, nieuwe banen verschijnen. Er is de komende jaren werk in overvloed, maar zijn er ook voldoende vakmensen om dat werk uit te voeren?

De snel veranderende arbeidsmarkt vraagt om nieuwe vormen van werving en selectie. Op maandag 14 februari (van 15.00 tot 16.30 uur) organiseren de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en Talent voor Transitie een webinar rondom dit thema. Centrale vraag: hoe kan een datagedreven aanpak op de arbeidsmarkt bijdragen aan het vergroten van de instroom en doorstroom van werknemers?

Namens Centerdata levert ook data scientist Marcia den Uijl een bijdrage aan het webinar. Zij vertelt meer over de tool die we ontwikkelden in opdracht van de Topsector Energie en die inzichtelijk maakt hoe werknemers hun vaardigheden (mogelijk na wat extra training) in alternatieve banen kunnen gebruiken. Op die manier biedt deze methodiek een andere kijk op het invullen van vacatures, als antwoord op de huidige onevenwichtige en voortdurend veranderende arbeidsmarkt.

Deelnemen aan het webinar?

Meld je dan nu aan via de website van de Topsector Energie.