Als stakeholder levert Centerdata ook dit keer weer meerdere redactionele bijdragen aan de E-data & Research, het blad over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Lees in het nieuwste nummer succesverhalen over het delen en hergebruiken van data.

Voor deze editie schreven wij een artikel voor de voorpagina over de mogelijkheden van LISS panel data. Daarin verwijzen we naar de LISS call 2021 die nu open is tot 23 september. Een andere bijdrage van Centerdata gaat over het behalen van ons ISO 27001-certificaat.

Wat is er verder nog te lezen? O.a. een interview over microdata en artikelen over zoeken naar weerwolven en zeemeerminnen, over een Goudmijn aan data gedolven uit Russische staatsarchieven en over Openjournals.nl, gefaciliteerd door Diamond Open Access.

E-data & Research

Het blad richt zich op onderzoekers, studenten, en iedereen die zich verder betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens. Het verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door Centerdata, CLARIAH, DANS, KNAW Humanities Cluster, de Koninklijke Bibliotheek, ODISSEI en het Rijksmuseum.

Het juninummer is online te lezen. Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. De volgende E-data & Research verschijnt in oktober.