Sinds 2014 speelt Boukje een onmisbare rol bij Centerdata als hoofd van de afdeling Survey onderzoek. Haar reis begon tien jaar geleden. Ze verruilde de stedelijke omgeving van de randstad voor Tilburg om bij Centerdata te gaan werken. Aanvankelijk moest ze wennen aan een cultureel verschil; waar mensen in de randstad doorgaans direct zijn, zijn Brabanders eerder bescheiden.

Toch heeft Boukje haar plek helemaal gevonden, zowel in Noord-Brabant als bij Centerdata. De aangename werksfeer, haar geweldige collega’s en de gevarieerde taken maken haar dag. Als hoofd van de afdeling Survey onderzoek draagt Boukje een veelheid aan verantwoordelijkheden, waaronder managementtaken, projectbeheer en acquisitie. Die verantwoordelijkheid en diversiteit vindt ze erg prettig.

Management

Binnen het managementteam van Centerdata vervult Boukje verschillende rollen. Ten eerste is ze verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de organisatie, inclusief het behoud van de ISO 9001-certificering. Ze zet zich in om de kwaliteit van offertes en producten te waarborgen en speelt een cruciale rol bij het naleven van juridische aspecten via Salesforce.

Ten tweede beheert Boukje de HR-portefeuille, waar haar passie voor de menselijke kant van werk tot uiting komt. Als leidinggevende binnen Centerdata gelooft Boukje sterk in het belang van het vinden van de juiste match tussen mens en werk. Ze stimuleert een cultuur waarin ieders affiniteiten en interesses worden gewaardeerd en benut, met als doel het verhogen van zowel tevredenheid als productiviteit. Daarnaast helpt Boukjes werk als HR-portefeuillehouder haar niet alleen intern, maar ook bij het ontwerpen van vragenlijsten voor opdrachtgevers die kernvraagstukken van het personeelsbeleid aanpakken.

De kennis die Boukje heeft op het gebied van HR deelt ze actief met haar collega’s. Zo geeft ze voorlichting over arbeidsrechtelijke kwesties, om ervoor te zorgen dat collega’s weten wat hun rechten zijn. Ook haar rol als preventiemedewerker illustreert haar zorg voor het welzijn van het personeel. Door aandacht te besteden aan gezondheidsaspecten, zoals KANS (klachten arm, nek en/ of schouder), wil ze graag voorkomen dat mensen thuis komen te zitten met werkgerelateerde klachten.

Naast haar operationele taken is Boukje ook betrokken bij acquisitie, waarbij ze nieuwe projecten binnenhaalt en bestaande relaties onderhoudt. Haar persoonlijke benadering en lange staat van dienst in het vakgebied maken haar een gewaardeerd contactpersoon voor potentiële opdrachtgevers.

Tip van Boukje: verander nooit je mobiele nummer, zodat connecties je altijd kunnen blijven vinden 😉

Projecten en onderzoek

Boukjes expertise in onderzoek strekt zich uit over een periode van 30 jaar, met de focus op arbeid en sociale zekerheid. Ze leidt verschillende projecten bij Centerdata, waaronder een meerjarig onderzoek naar de Participatiewet in opdracht van het ministerie van SZW. Haar nieuwsgierigheid naar de impact van beleid op diverse doelgroepen in de samenleving drijft haar onderzoek, waarbij ze niet alleen naar werknemers kijkt, maar ook naar werkgevers en uitvoerende instanties.

Wat werken bij Centerdata speciaal maakt

In essentie wordt Boukjes ervaring bij Centerdata gevormd door de warme en inclusieve werkcultuur.

“Wie je ook bent en welke rol je ook hebt. Bij Centerdata word je echt gezien en wordt er naar je geluisterd. De mens staat centraal!”

In de tien jaar die Boukje bij Centerdata werkt heeft ze haar managementvaardigheden aangescherpt en ook de kans gekregen om haar passie voor HR en onderzoek te benutten. Ze heeft voor professionaliseringsslagen gezorgd en de kennis die ze in haar loopbaan heeft opgebouwd heeft een plekje kunnen krijgen binnen de organisatie. Centerdata is een plek waar ze zich thuis voelt, waar ze haar kennis kan delen, collega’s kan ondersteunen en waardevolle inzichten kan verwerven die verder gaan dan de oppervlakte. Kortom, Boukje voelt zich helemaal op haar plek en zit vol ambitie om Centerdata nog verder uit te bouwen!