Het februarinummer (2020) van E-data & Research is vers van de pers. Centerdata zit in de redactie van dit (online) magazine over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen.

Een korte impressie van de nieuwste editie: hoe Centerdata in het LISS panel onderzoek deed naar het draagvlak onder de Nederlandse bevolking voor de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei. Ook bevat de E-data & Research een overzicht van databestanden die recent beschikbaar zijn gekomen bij Centerdata en DANS.

Overig nieuws

Lees het verhaal over het nieuwe platform vangoghworldwide.org. Dankzij een intensieve samenwerking heeft iedereen via dit platform online toegang tot onderzoeksinformatie over kunstwerken van Vincent Van Gogh. Een ander artikel gaat over ASReview; met deze software is het mogelijk om sneller digitale data te doorzoeken. Ook wordt er geschreven over KansenKaart.nl. Deze website schetst een rijk beeld van kansengelijkheid in Nederland.

Over E-data & Research

E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens. Het magazine verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door Centerdata, CLARIAH, DANS, KNAW Humanities Cluster, de Koninklijke Bibliotheek, ODISSEI en het Rijksmuseum.

Het februarinummer is online te raadplegen op de vernieuwde website van E-Data & Research.