Eind 2021 bestond Centerdata 25 jaar. Wat waren voor onze directeur Marcel Das de hoogtepunten in die periode? Je kunt het lezen in de zojuist verschenen uitgave van E-data & Research, die nu zowel in print als online beschikbaar is.

Elk nummer van E-data & Research staat vol succesverhalen over het delen en hergebruiken van onderzoeksdata. In het zojuist verschenen nummer is er onder meer aandacht voor het 25-jarig bestaan van Centerdata, in de vorm van een interview met onze directeur Marcel Das. Hij blikt terug op de vroege jaren van Centerdata en op de hoogtepunten van de afgelopen kwarteeuw.

Daarnaast is er in dit nieuwe nummer onder meer aandacht voor een historische spelletjesdatabase, eerste hulp bij FAIRdata, en het werken met CBS-microdata.

Over E-data & Research

E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers, dataprofessionals en verder iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van onderzoeksgegevens. Het blad verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door Centerdata, het CBS, CLARIAH, DANS, KNAW Humanities Cluster, ODISSEI en het Rijksmuseum.

Op edata.nl kun je alle tot nu toe uitgebrachte nummers terugvinden; ook kun je hier een gratis abonnement op de papieren versie van E-data & Research aanvragen. Het volgende nummer van E-data & Research verschijnt in juni 2022.