Kwantitatieve Analyse Managementteam

dr. ir. Peter Fontein

Hoofd afdeling Kwantitatieve Analyse

In contact komen met Peter Fontein?

Mail of bel, we horen het graag.

Over Peter Fontein

Peter is hoofd van de afdeling Kwantitatieve Analyse en managementteamlid van Centerdata. Daarnaast bestaat een groot deel van zijn werk uit contractonderzoek. Zijn onderzoeksspecialisme is toegepast kwantitatief micro-economisch onderzoek op het gebied van de arbeidsmarkt, bestedingspatronen en financieel gedrag van huishoudens. Peter heeft als senior onderzoeker een groot aantal projecten op de genoemde gebieden uitgevoerd en begeleid.

Hij is afgestudeerd in de Technische Natuurkunde en aansluitend gepromoveerd in hetzelfde vakgebied. Bovendien heeft hij een MBA opleiding afgerond aan Purdue University en TIAS.

Aansluitend aan zijn promotie startte hij in 1990 als onderzoeker bij de sectie Econometrie van het toenmalig Economisch Instituut Tilburg. In zijn loopbaan bij het Economisch Instituut Tilburg is hij senior onderzoeker, afdelingshoofd en managing director geweest.

Gedurende zijn loopbaan werkte Peter aan een groot aantal projecten mee, zowel zelfstandig als lid van een team of als projectleider. In deze projecten lag de focus op kwantitatief economisch onderzoek, programmeren van complexe (simulatie)modellen, schrijven van zowel technische rapportages als publieksvriendelijke rapporten, het voeren van intern en extern overleg en het presenteren van onderzoeksresultaten.

Onderwijs arbeidsmarktramingen