SIWOV
E-learning omgeving voor de Sterk in Werk Opleiding VCA

Steeds meer bedrijven eisen van hun werknemers een VCA certificaat. Het VCA certificaat is een checklist waarmee een gecertificeerde werknemer kan aantonen dat hij/zij zich bewust is van gevaren op de werkvloer. Het is voor bepaalde groepen jongeren, bijvoorbeeld met een leerstoornis of een concentratieprobleem, lastig om een dergelijke certificering te halen. SIWOV® is een lespakket dat is ontwikkeld door Stichting Sterk in Werk, speciaal bestemd voor de doelgroep met een leer-/concentratiestoornis. Het cursusboek is voorzien van een duidelijke hoofdstukindeling, met uitleg van moeilijke woorden, duidelijke afbeeldingen etc. Wij vertaalden dit boek naar een website.

De gebruikers van deze website kunnen het hele cursusboek ook online lezen. De moeilijke woorden worden met een hover-over uitgelegd en het is ook mogelijk om het boek voor te laten lezen met behulp van ReadSpeaker (http://www.readspeaker.com/nl/) technologie.

Daarnaast is het boek verrijkt met extra visuele informatie, filmpjes en foto’s, die de lesstof of de besproken situatie omschrijft.

Over Sterk in Werk

Sterk in Werk is een stichting die jongeren en jong volwassenen helpt bij het zoeken naar de best passende werkplek. Voor meer informatie over Sterk in Werk: http://www.stichtingsterkinwerk.nl/

Kenmerken

  • E-learningomgeving met films en voorleesoptie.
  • Gericht op moeilijk lerende jongeren.
  • Gemaakt in Drupal.

 

Vergelijkbare projecten