Seyit Höcük

Seyit is een Data Scientist bij CentERdata sinds maart 2018. Hij is ervaren in het analyseren van data en in het toepassen van machine learning technieken.

Seyit is afgestudeerd in Natuur- en Sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Hij is gepromoveerd in astrofysica met specifieke kennis in hydrodynamische simulaties en in de theorieën van stervormingsgebieden. Dit omvat expertise in stralingsfysica, thermodynamica, astrochemie en deeltjesfysica. Na een postdoctoraal onderzoekersfunctie als specialist in het interstellaire medium aan het Kapteyn Astronomisch Instituut heeft hij zich zich verder ontwikkeld tot senior scientist in moleculair en vaste stof astrochemicus aan het Max Planck Instituut (MPE) in Garching / München.

Over het algemeen is Seyit bekwaam in wetenschappelijk programmeren, statistische analyse, supercomputing en in het omgaan met grootschalige data. Seyit heeft wetenschappelijke publicaties in theoretisch en numeriek onderzoek in peer-reviewed internationale tijdschriften.

Bij CentERdata maakt Seyit deel uit van het Data Science-team en werkt hij samen met andere onderzoekers op het gebied van toegepaste machine learning, deep learning, XAI, NLP en in het creëren van nieuwe inzichten en het werken met complexe big data-systemen.

Expertise

 Data science
 Data Analyse
 Statistiek
 Natuurwetenschappen
 Machine learning
 Deep Learning
 HPC
 Explainable AI