Seyit Höcük

Seyit is een Data Scientist bij CentERdata sinds maart 2018. Hij is ervaren in het analyseren van data, het vinden van AI-oplossingen en in het toepassen van machine learning technieken.

Seyit is afgestudeerd in Natuur- en Sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Hij is gepromoveerd in astrofysica met specifieke kennis in hydrodynamische simulaties en in de theorieën van stervormingsgebieden. Dit omvat expertise in stralingsfysica, thermodynamica en astrochemie. Na een postdoctoraal onderzoekersfunctie als specialist in het interstellaire medium aan het Kapteyn Astronomisch Instituut heeft hij zich zich verder ontwikkeld tot senior onderzoeker in moleculair- en vastestofchemie aan het Max Planck Instituut (MPE) in Garching / München.

Over het algemeen is Seyit bekwaam in wetenschappelijk programmeren, statistische analyse, supercomputing, omgaan met Big Data en in het vertalen van theoretische vraagstukken naar praktische oplossingen (toegepaste Data Science). Seyit heeft wetenschappelijke publicaties in theoretisch en numeriek onderzoek in peer-reviewed internationale tijdschriften.

Bij CentERdata maakt Seyit deel uit van het Data Science-team en werkt hij samen met andere onderzoekers op het gebied van toegepaste machine learning, deep learning, NLP en in het creëren van nieuwe inzichten en het werken met complexe Big Data-systemen. Hij is met name betrokken bij projecten met betrekking tot fraudedetectie, misdaadpreventie, het voorspellen van zeldzame ziekten, beeldherkenning, OCR, process mining, aanbevelingssystemen, patroonherkenning van sensorsignalen, datavisualisatie, zoekmachines, webscraping en verschillende onderwerpen met tekstanalyse en NLP.

Naast technische vaardigheden coördineert Seyit ook Data Science Labs, organiseert evenementen en besteedt tijd aan projectacquisitie. Hij onderhoudt netwerken en probeert nieuwe netwerken op te zetten met leiders in Data Science en AI. Seyit leidt vaak projecten en werkt samen met mensen met verschillende achtergronden en expertises.

Expertise

 Data science
 Data Analyse
 Statistiek
 Natuurwetenschappen
 Machine learning
 Deep Learning
 HPC
 Explainable AI
 Programmeren
 OCR