Online event op 20 mei over onderzoeksmogelijkheden in LISS panel

Vrijdag 30 april 2021

Wat zijn de mogelijkheden van het LISS panel? Tijdens een online informatie-event van CentERdata en ODISSEI op 20 mei van 13:00 tot 15:00 uur komt u meer te weten over hoe het LISS panel werkt. Bijvoorbeeld over de onderzoeksmogelijkheden, het wetenschappelijk belang van het panel en aansprekende voorbeelden van eerdere onderzoeksprojecten.

Het online event is geschikt voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in werken met het LISS panel, waaronder onderzoekers die een aanvraag willen indienen voor de LISS grant call for proposals die opent in mei.

Programma en aanmelden

Gedurende de middag zullen diverse sprekers vertellen over (hun ervaringen met) het LISS panel. De inleiding wordt gegeven door Marcel Das, directeur bij CentERdata en lid van de Raad van Bestuur van ODISSEI. Vervolgens zal Kasia Karpinska, wetenschappelijk manager bij ODISSEI, meer informatie geven over de mogelijkheden die de ODISSEI LISS grant kan bieden voor uw eigen onderzoek. Verder geven onderzoekers Heleen Janssen (TU Delft) en Nadine Bol (Tilburg University) een toelichting op hun eigen onderzoeken in het LISS panel, beide gefinancierd vanuit de ODISSEI LISS grant uit voorgaande jaren. Ook aan het woord komt Joris Mulder, LISS coördinator en onderzoeker bij CentERdata. Hij bespreekt de mogelijkheden van nieuw en innovatief onderzoek in het LISS panel.

Bekijk het volledige programma op website van ODISSEI waar u zich ook direct kunt aanmelden.

Over het LISS panel

Het LISS panel bestaat uit ongeveer 7.500 panelleden uit 5.000 huishoudens. Het panel is een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking, gebaseerd op een random steekproef getrokken door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Panelleden vullen elke maand meerdere vragenlijsten in met een totale invulduur van ongeveer 30 - 45 minuten.

Academici, onderzoekers en beleidsmakers uit zowel binnen- als buitenland kunnen hun onderzoek in het LISS panel af laten nemen. De data die worden verzameld in het LISS panel worden in eerste instantie opgeleverd aan de opdrachtgever en onderzoekers van de betreffende studie. Na een half jaar worden de data gepubliceerd in het LISS Data Archive zodat andere onderzoekers deze ook kunnen gebruiken. Voorwaarde is altijd dat dit een niet-commercieel, maatschappelijk relevant doel dient.