Gratis data verzamelen in het LISS panel? ODISSEI-call nu geopend

ODISSEI heeft een Call for Proposals geopend, waarmee ODISSEI-deelnemers gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om data te verzamelen in het LISS panel van CentERdata. Indienen kan tot vrijdag 16 november om 23:59 uur.

De call staat open voor onderzoekers die zijn verbonden aan een van de ODISSEI-deelnemers. De doelstelling van ODISSEI (wat staat voor Open Data Infrastructure for Social Science and Economic Innovations) is om een nationale data-infrastructuur voor de sociale wetenschappen in Nederland mogelijk te maken. Alle onderzoekers in de sociale wetenschappen in Nederland hebben toegang tot de data van deze data-infrastructuur. ODISSEI biedt hen de faciliteiten om te experimenteren en te innoveren.

Het representatieve LISS panel bestaat uit zo’n 6.700 personen, uit ongeveer 4.300 huishoudens. Er is budget beschikbaar voor vijf projecten, met elk een netto respons van 2.500 respondenten en gebaseerd op 15 minuten paneltijd. Dat komt neer op ongeveer 40 eenvoudige ja/nee-vragen. Zijn er meer respondenten nodig, dan wordt de beschikbare paneltijd naar beneden bijgesteld.

Meer weten?

Op de website van ODISSEI vind je meer informatie over de procedure en de criteria waaraan een aanvraag moet voldoen.