Dit jaar
bestaan wij
25 jaar

Image

Dit jaar bestaat Centerdata 25 jaar. We wilden deze mijlpaal vieren op donderdag 25 november met partners, opdrachtgevers, collega-onderzoekers en oud-medewerkers. Echter hebben we vanwege de oplopende coronabesmettingen en de geldende maatregelen besloten onze jubileumdag niet door te laten gaan op 25 november. Maar… van uitstel komt geen afstel.

We willen deze bijzondere mijlpaal op een later tijdstip alsnog vieren en komen begin 2022 graag met een nieuwe datum. Zodra de exacte datum bekend is, gaan we weer uitnodigingen versturen en heropenen we het aanmeldformulier op onze website.

Hebt u intussen een vraag voor de organisatie? Stuur dan een e-mail naar jubileum@centerdata.nl.

‘Wij geloven in onderzoek door onderzoekers, voor onderzoekers’

Directeur Marcel Das aan het woord.

Wanneer ben je begonnen bij Centerdata en wat voor organisatie was het toen?

“In het vierde jaar na de oprichting kwam ik binnen, dat was in september 2000. In die tijd werkte er ongeveer tien mensen. We waren een hecht team. We moesten de markt nog veroveren en de boer op om projecten binnen te halen. Ik heb zeker in mijn beginperiode veel hulp gekregen van oprichter Arie Kapteyn: Centerdata was echt zijn kindje. In het begin was het ook maar de vraag of Centerdata overeind zou blijven. Dat vond ik een geweldige uitdaging.”

Hoe is Centerdata veranderd door de jaren heen?

“We zijn gegroeid naar circa 50 mensen. Allerlei technologische ontwikkelingen hebben de organisatie beïnvloed. Zo waren de mogelijkheden van internet in 2000 veel beperkter, waardoor onderzoek doen er echt anders uitzag.”

Wat is hetzelfde gebleven?

“De teamspirit is onveranderd. We zijn nog steeds een flexibele organisatie. Bij ons zijn de lijntjes kort. Arie Kapteyn was er 25 jaar geleden al van overtuigd dat het goed was om dataverzameling over te laten aan wetenschappers. Wij geloven ook in onderzoek door onderzoekers, voor onderzoekers. Dat betekent dat er grondig wordt meegedacht welke vragen je stelt en hoe je ze stelt.”

Wat maakt Centerdata uniek?

“Ons hechte team en het feit dat er bij ons diverse onderzoeksdisciplines samen komen: survey-, beleids- en consumentenonderzoek. Ook kan je bij ons terecht voor toepassing van data science technieken en softwareontwikkeling op maat.”

Meer weten? Lees dan het gehele interview met Marcel Das in de E-data & Research welke in februari 2022 verschijnt. Het artikel is dan ook op onze website te vinden.