Onderzoekers en studenten die SHARE-data gebruiken worden van harte uitgenodigd om een presentatie te houden over hun onderzoek, tijdens de SHARE User Workshop op 16 mei in Keulen.

Op donderdag 16 mei van 11.00 tot 18.00 uur organiseren SHARE Nederland en SHARE Duitsland samen een workshop/gebruikersbijeenkomst. Tijdens deze workshop leren deelnemers meer over de SHARE-data en maken ze onder meer kennis met de mogelijkheden voor datakoppeling met CBS microdata. Naast netwerkmogelijkheden met andere SHARE-gebruikers, kunnen workshop­deelnemers meerdere presentaties bijwonen (zowel presentaties over wetenschappelijke resultaten als praktische sessies over het gebruik van SHARE-data).

Indienen abstract: tot en met 8 maart

Tijdens de workshop – die plaatsvindt in Keulen – kunnen zowel beginnende als meer ervaren SHARE-gebruikers hun onderzoek presenteren. Een abstract indienen voor een presentatie kan uiterlijk tot en met vrijdag 8 maart. Dit voorstel telt idealiter rond de 300 woorden en gaat kort in op de onderzoeksvraag, de empirische analyse en (indien mogelijk) de belangrijkste resultaten.

Het abstract (in het Engels) kan worden gestuurd naar Sabine Friedel (friedel@mea.mpisoc.mpg.de). Uiterlijk eind maart krijgen indieners te horen of ze iets kunnen presenteren.

Meer weten over de workshop of de presentaties?

Neem contact op met Marika de Bruijne (m.debruijne@uvt.nl) of Sabine Friedel (friedel@mea.mpisoc.mpg.de). Aanmelden voor deelname (ook zonder zelf te presenteren) kan eveneens via Sabine.