Samen met het onderzoekscentrum Profound and Multiple Disabilities uit de onderzoeksgroep orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen is het onderzoeksproject "Tijdsbesteding en impact op ouders, broers en zussen" succesvol afgerond.

Binnen een populatie van gezinnen met kinderen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen is gedurende een week bij alle gezinsleden gemeten wat ieders tijdsbesteding was. Ouders, broers en zussen hebben dagelijks per 10 minuten gerapporteerd wat hun bezigheden waren, en met wie. Dit onderzoek is afgenomen met behulp van smartphone applicaties. Deze apps voor iPhones en Androidtoestellen hielden de deelnemers actief betrokken bij het digitaal invullen van hun tijdsbesteding.

Onderzoekers Prof. dr. Carla Vlaskamp, Dr. Annette van der Putten en Drs. Jorien Luijkx hebben dit onderzoek uitgevoerd met behulp van onderzoekondersteuning en de mobiele dataverzamelingapplicaties van CentERdata.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van het project. Voor vragen of nadere informatie kan contact worden opgenomen met Boukje.