Acht maanden na de start komt het Sligro Data Science Lab goed op stoom. Na de inrichting van een online research environment is nu ook de eerste afstudeerder officieel begonnen.

Eind juni 2018 lanceerden Sligro Food Group (SFG) en CentERdata het Sligro Data Science Lab (SDSL): een gezamenlijk, meerjarig project om van Sligro Food Group een meer datagedreven organisatie te maken. CentERdata is binnen deze samenwerking verantwoordelijk voor de inhoudelijke en organisatorische coƶrdinatie van het SDSL, waaronder het vertalen van interne vraagstukken naar afstudeeropdrachten en de werving van afstudeerders.

Online research environment

De afgelopen acht maanden werd een online research environment ingericht, waarin studenten op een veilige manier kunnen werken met data van SFG. Via een beveiligde verbinding kunnen studenten toegang krijgen tot een researchterminal, waarin ze binnen hun afstudeeropdracht analyses kunnen uitvoeren op de data van Sligro.

Onderzoek naar recommender systems

Medio februari is de eerste afstudeerder officieel gestart binnen het SDSL. Voor haar afstudeeronderzoek duikt masterstudent Sabine van Breugel (Tilburg University |Data Science and Society) in de wereld van de zogenoemde recommender systems. Bij dit van bedrijven als Spotify, Netflix en webwinkels bekende systeem worden producten aanbevolen aan (potentiĆ«le) klanten op basis van data science-methoden (‘anderen kochten ook…’).

Nieuwe afstudeerprojecten

De komende periode zetten SFG en CentERdata nieuwe afstudeerprojecten op, onder meer op het gebied van operations research, data science, en marketing analytics (bijvoorbeeld met betrekking tot het optimaliseren van promotie-acties of het segmenteren in doelgroepen).