Het alledaagse gedrag, tijdsbesteding, en verplaatsingen van mensen zijn typisch onderwerpen die onderzoekers traditioneel meten middels een dagboekstudie. Daarbij houden respondenten in een dagboek bij wat ze op verschillende tijdstippen van de dag hebben gedaan. Dit soort dataverzameling is vaak duur en vergt veel inspanning van de respondent.
 
Nieuwe, met name mobiele, technologie maakt het mogelijk om het gedrag continu te meten. Een apparaat zoals een smartphone traceert data automatisch, tevens kan de respondent gegevens gelijk invullen op de smartphone. Maar hoe werkt de praktijk van dergelijke metingen? Zijn de technieken zo betrouwbaar dat ze de oude methoden kunnen vervangen? Hoe analyseer je de gegevens? En hoe ver is de technologie al? Op de bijeenkomst worden deze en meer vragen over innovatieve technieken van gedragsmetingen besproken. Tijdens de middag is er ook gelegenheid voor discussie over het thema.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van het NPSO: http://www.npso.net/evenementen/lezingenmiddag-van-dagboekstudies-naar-continu-meten-de-nieuwe-praktijken-van

Deelname is gratis na aanmelding via de website van het NPSO.
Datum: donderdag 2 juni 2016 13:00 uur – 17:00 uur.
Locatie: CBS (Tinbergenzaal), Henri Faasdreef 312, 2492 JP Den Haag.

Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd door CentERdata.