Op Curaçao brengen aanstormende kunstenaars letterlijk en figuurlijk kleur in het leven van ouderen. Het project Kunst van het Samen is de perfecte bestemming voor de eindejaarsdonatie van CentERdata.

Onze directeur Marcel Das verzorgde dit najaar twee workshops op Curaçao in het kader van het SONORO-project. Tijdens zijn bezoek maakte hij via hoofdonderzoeker Renske Pin kennis met het project, waarbij studenten van het Instituto Buena Bista (IBB, een vooropleiding van de kunstacademie op Curaçao) kleurrijke muurschilderingen maken bij verzorgingstehuis Fundashon Bo Wardador.

De studenten fleuren de muren op met hun vrolijke schilderingen en doen op die manier ervaring op. Tegelijkertijd maken ze het regelmatig gezellig met de bewoners van het tehuis, die de aanwezigheid van de studenten (die elke vrijdagmiddag vrijwillig langsgaan) erg kunnen waarderen. Een volgende stap in het project is dat de studenten ook soms wat kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden in het tehuis uitvoeren.

Volgende stap

De eindejaarsbijdrage van CentERdata (250 euro) komt erg goed van pas, vertelt IBB-docent Crystal Boomgaart, die het project ter plekke runt. "Kunst van het Samen is een sociaal participatie-initiatief van het IBB. Met dit initiatief proberen we een brug te slaan tussen de creatieve noodzaak van studenten, en de praktische noodzaak van zorginstellingen op het eiland. Momenteel draait dit project bij Stichting Bo Wardador, een zorginstelling voor ouderen. Met de donatie van CentERdata kunnen wij ervoor zorgen dat de ouderen en verzorgers een zeer leuke kerstviering kunnen hebben. Een dag die zij nooit meer zullen vergeten!"

Ook bijdragen?

Zelf een donatie doen aan het Instituto Buena Bista (IBB)? Dat kan! Op de website van het IBB staat meer informatie over de mogelijkheden.